Nişantaşı First Learning School’nda, çocuk merkezli ve etkin öğrenme odaklı, sorgulama merkezli bir eğitim – öğretim programı uygulanır.
Nişantaşı First Learning School
Eğitim Modelimiz
Çocuklarımızı şimdiden farklı kültürlerle tanıştırmak ve geleceğe daha iyi hazırlamak için global dünyamızın vazgeçilmez bir gereksinimi olan İngilizce eğitimini yoğun ve doğal olarak vermekteyiz. 3-6 yaş grubunun fiziksel, sosyal,duygusal, zihinsel gelişiminin kendine özgü nitelikleri vardır.
Çocuklar, işlenen konular üzerinde soru üretmeye ve sorularının yanıtlarını araştırmaya yönlendirilirler. Eğitimci bu aşamada planlayan, rehberlik eden gözleyip değerlendiren ve katılımcı olma yolunda motive eden kişidir.
Eğitim programımız, çocuğun yalnızca sınıf içerisinde değil, dış dünyada da değişik ortamlarda öğrenmeye devam etiği düşüncesinden yola çıkarak, bireyin bütünsel gelişimi üzerinde odaklanmıştır.
Çocuğun akademik, sosyal, fiziksel, duygusal ve kültürel ihtiyaçlarına yönelik bir öğretim programı çatısı oluşturulmuştur.
Okulumuzda sınıf dışında, yemekhane, bahçe, koridorlar, her yer bir öğrenme alanıdır ve eğitim buralarda da sürmektedir.
Öğrencilerimizin edinmesini ve sergilemesini amaçladığımız kavramlar, bilgi, beceriler, tutumlar ve eylemin dengeli şekilde edinmeleri hedeflenir.
Üniteler ve ünite dışında işlenen konular, çocukların bilgiyi ezberlemesi ve hatta yalnızca öğrenmesinden çok, sorgulayarak anlaması hedeflenerek işlenir.
Öğrenmeyi değerlendirme sürecine verdiğimiz önem sonucunda yıl içine yayılmış bir ölçme değerlendirme anlayışına bağlı olarak alternatif ölçme değerlendirme araçları kullanılır.
Velilerin öğrencinin gelişiminden haberdar olmasını sağlamak amacıyla çeşitli ölçme- değerlendirme ve raporlama yöntemleri kullanılır. Dönem boyunca sizlerle paylaşacağımız Bireysel Veli Öğretmen Görüşmeleri, Gelişim Raporları ve Portfolyo Sunum Günleri sizleri de uyguladığımız programın aktif bir parçası yapacaktır.
Okulumuzda kültürler arası anlayış ve saygı yoluyla daha iyi ve daha huzurlu bir dünya yaratmak isteyen, sorgulayan, bilgili ve duyarlı, kendinden farklı olanların görüşlerinin de doğru olabileceğini anlayan, aktif, sevecen ve yaşam boyu öğrenen öğrenciler yetiştirmeyi hedefler.
Sorgulama merkezli bu programdan mezun olacak öğrencilerde hangi özelliklerin olmasını umduğumuza ve ne tür bir insanı uluslar arası bir birey olarak tanımlayacağımıza, öğrenmenin sonucuna baktığımızda Öğrenen Profilini görmekteyiz.
Öğrenen profili amacımız, eğitim-öğretim programı çerçevesinin çıkış noktası ve öğrencilerimizle çalışmalarımıza son noktayı koyan, son değerlendirme sürecinin de özüdür.