Okul - Aile İletişimi
Nişantaşı Fist Learning School'da veliler, eğitim- öğretim sürecinin vazgeçilmez bir öğesidir. Okulun ve ailenin ortak dil kullanmaları, ortak tavır ve tutum içinde olmaları eğitimin verimini arttırır.
Bu amaçla okulda yaptığımız aktiviteleri, gidilen yerleri ve duyuruları takip edebilmeniz için, haftalık olarak Cuma postalarından günlük olarak da iletişim dosyalarından takip edebilirsiniz.
ANA-BABA OKULU
Tüm anne-babalara ve eğitimcilere açık düzenlenen bu tür toplantılara, konularında uzman kişiler davet edilerek (öncelikli olarak Nişantaşı
First Learning School velileri olmak üzere) seminerler düzenlenir. Seminerler Cuma postasıyla ve günlük iletişim dosyası yoluyla duyurulacaktır.
İlk Günler
İlk günlerde çocuğunuz kendisini güvende hissedene kadar yanında aileden bir yetişkinin olmasına ihtiyaç duyabilir. Sınıfa girmeden geçireceğiniz bu süre
içersinde, sizleri ağırlamak bizim için keyif olacaktır.
Devamsızlık Geç Kalma/Erken Ayrılma
Çocuğunuzu okuldan almasını kişilerin isimlerini bize yazılı olarak bildirmenizi rica ederiz. Bu listede adı olmayan kişilere öğrencilerimizi güvenlik açısından
teslim edemeyiz..
Çocuğunuzu acil bir durum nedeniyle okula geç getirecekseniz veya okuldan erken veya geç alacaksanız,bu durumun programı aksatmaması ve çocuğunuzun ruh halini etkilememesi için duruma bize bildirmeniz gerekmektedir. Çocuğunuzun gelmeyeceği günü bize bildirmenizi rica ederiz.
Sağlık Uygulaması
Öğrencilerin okula getirecekleri herhangi bir ilacı kullanma durumunda ise velinin okula göndereceği yazılı bir rapor olması gerekir. Çocuğun kendisini ve diğer çocukları tehdit edebilecek bir hastalığa yakalanması (grip, çocuk hastalığı v.b.) durumunda, çocuğun aile tarafından bir doktora götürülmesi gerekir.
Eğer rapor alınırsa bunun okula bildirilmesi gerekmektedir. Bu gibi durumlarda, rapor süresi iyileşme süresi ve dinlenme süresi bitene kadar çocuğun okula gelmemesi gerekir.
Yemek Sistemi
Yemeklerimiz her ay okul gıda mühendisimiz tarafından hazırlanır.Hazırlanan taslak menü kalori ve protein hesaplamasından sonra son halini alarak sizlere ulaştırılır. Öğrenciler, yemeklerini şirin mutfağımızda öğretmenleriyle birlikte yerler. Her çocuk yiyeceği miktarda yemeği kendi tabağına almakla bitirmekle sorumludur.
Çocuklar, değişik yiyecekleri tatmaya yönlendirilir; ancak zorlanmaz. Aynı sistemin evde de devamı, çocukların sağlıklı beslenme alışkanlıkları kazanmalarında etkili olacaktır..
Giysi Uygulaması
Çocuklarımızın üzerinde sembollerinin ve isimlerinin bulunduğu dolapları vardır. Bu dolapta çocuğunuza ait bir çanta içerisinde yedek giyeceklerinin (2 adet fanila, 2 adet alt üst eşofman ya da pantolon-tshirt, 1 bağcıksız ayakkabı ve çorap ve bir paket ıslak mendil) olmasını sağlamanız bizim için çok önemlidir.
Ayrıca çocuğunuzun eşyalarının etiketlerinde isim yazılı olursa, karışıklıkları önlememize yardımcı olur.Çocuklarımızın aktivitelerde rahat hareket etmelerini sağlayacak kıyafetleri giymelerini rica ederiz.
Paylaşım Günü
Öğretmeninin belirlediği bir gün arkadaşlarıyla paylaşmayı ve eşyasının
sorumluluğunu öğrenmek adına çocuklar oyuncaklarını okula getirebilirler. Okula elektronik eşya, hareketli oyuncaklar, şiddet içeren oyuncaklar, keskin uçlu eşyalar ya da öğrenme ortamına uygun olmayan başka bir şey getirmemelidir.
Nesne Günü
Her hafta program doğrultusunda istenen nesneleri önce sınıfımızda
inceliyor daha sonra farklı çalışmalarda kullanıyoruz.
Sayma Günü
Ritmik sayma, tahminde bulunma ve sayma becerilerinin gelişmesi
amacıyla çocuklarımızdan sayabilecekleri sayıda nesneler istiyor ve hep birlikte
sınıfta sayıyoruz.
Sürpriz Günü
Çocuklarımıza sağlıklı beslenme alışkanlığını kazandırmak; için her hafta belirlenen çocuklarımız okula sağlıklı yiyecekler getirip arkadaşlarıyla paylaşıyorlar.
Göster Anlat Günü
Çocukların dil gelişimini desteklemek, gruba hakım olabilmelerini sağlamak, problem çözme yeteneklerini geliştirmek adına, her gün belirlenen çocuklarımız evden getirdikleri bir nesneyi arkadaşlarına anlatarak onlardan gelen soruları cevaplayıp incelemelerini sağlarlar.
Doğum Günü
Okul içinde doğum günü kutlamak isteyen velilerimizin bizlere en az bir hafta önceden bildirmesi, programımızın aksamaması için önemlidir. Okul içinde doğum günleri yarım gün programa dahil olan çocuklamızı için 11.00-11.30;tam güne dahil olan çocuklarımız için ise 15:00-15:30 saatleri arasında kutlanır.
Ayrıca Nişantaşı First Learning School sizlere hafta sonları “Temalı doğum günü partileri organizasyon” hizmeti de vermektedir.
Gelişimsel Takip ve Değerlendirme
PORTFOLYOLAR
Çocuklarımızın çalışmaları arasından belli gelişim hedefleri gözetilerek seçilmiş örneklerden oluşan dosyadır. Çocuklar, portfolyosunda yer almasını istediği çalışmalarını, öğretmeninin rehberliğinde kendi belirler. Öğretmen, öğrencideki gelişimi değerlendirirken portfolyosundaki çalışmaları inceler.
Portfolyo toplantısı yılda bir kez yapılır. Bu toplantıda çocuk potfolyosunu anne ve babası ile paylaşır, yapılan çalışmalar hakkında onlara bilgi verir. Bu etkinliğin amacı, öğrencinin kendi gelişimi ve öğrendikleri hakkında farkındalık düzeyini arttırmak ve ifade becerisini geliştirmektir. Oturum, öğretmenin yönlendirici sorularıyla çocuğun liderliğinde yürütülür.
GELİŞİM RAPORLARI
Çocuk hakkında öğretmenin yapmış olduğu değerlendirmenin anlaşılabilir ve olumlu bir dille çocuğa ifade edilmesini sağlayan rapordur. Öğrenme süreci, ancak çocuğun göstermiş olduğu gelişimin kendisine uygun bir dille ifade edilmesiyle pekiştirebilir ve tamamlanmış olur.
Amacımız, çocuğun yapamadıklarından çok yapabildiklerini vurgulamak ve öğrenme isteğini olumlu yönde motive etmektir. Gelişim hikayeleri 1.dönem ve 2.dönem sonunda olmak üzere yılda 2 kez öğrenciye verilir.
BİREYSEL TOPLANTILARIMIZ
Çocuklarımızın gelişimleri ve program ile ilgili bilgileri; her dönemde düzenlediğimiz iki toplantıda sizlerle paylaşıyoruz.
Ayrıca bireysel toplantılar dışında sizin ya da öğretmenlerimizin talepleri doğrultusunda randevu saatleri içinde de görüşmeler yapabiliyoruz.